El Xup analitza l’estat biològic i bioquímic de la riera de Rajadell.

Avui 29 de Setembre al barri del Xup ha acollit un taller participatiu per tal d’esbrinar quin és l’estat biològic i bioquímic de la riera, al seu pas pel barri. Un any més Parc de la Séquia ha organitzat dit taller, aquest ha estat dinàmic i intens, ja que les famílies del barri i de la ciutat que hi han format part activa han participat en tot el procés de recerca i anàlisis guiats per l’equip de Parc de la Séquia.

Enguany com a novetat, el taller ha comptat amb una lupa binocular que ha permès als assistents poder veure amb detall i identificar als organismes que viuen a l’aigua. El taller també ha analitzat l’estat de la qualitat de l’aigua, dels resultats s’ha extret que la qualitat de l’aigua de la riera de Rajadell és bo, val a dir que durant l’anàlisi el cabal de la riera era baix.

Aquestes jornades es realitzen des de l’inici del projecte Xup riera viva i pretenen fer un recull de dades per tal de veure quin és l’estat de conservació d’aquest entorn natural actualment i tenir un històric de com ha evolucionat des de l’inici del projecte.

L’activitat ha finalitzat amb un esmorzar amb tots els assistents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *