El Xup fa una crida a respectar l’entorn de la riera

Com ja és habitual en els darrers anys, l’Associació de Veïns del Xup ha impulsat una jornada anual de neteja de l’entorn de la riera de Rajadell pel seu pas pel barri.

Enguany, aquesta activitat orientada a la conscienciació del veïnat envers el respecte al seu entorn natural, es va portar a terme el proppassat dissabte 1 de Juliol, amb la participació d’una vintena de veïns i veïnes, entre les quals força quitxalla i jovent del barri.

Aquesta jornada de treball dedicada a la neteja i la preservació de l’entorn natural, s’emmarca en el projecte «Xup Riera Viva», la xarxa d’agents de custòdia de la riera de Rajadell pel seu pas pel barri del Xup,  que treballa per la promoció sostenible de la riera i que té com a finalitat ressaltar la importància social i ambiental de la riera de Rajadell i la necessitat de cuidar aquest entorn.

Des de l’Associació de Veïns del Xup, valorem molt positivament l’entrega i entusiasme dels participants a la jornada. Tanmateix, som molt crítics amb l’estat en que ens varem trobar l’entorn de la riera, ja que amb poc més de dues hores varem aconseguir omplir més d’una desena de bosses de brossa a partir de la gran quantitat de deixalles acumulades a la llera de la riera.

Pel que fa a la tipologia de les deixalles, cal destacar envasos de tota mena (llaunes, ampolles, bosses de plàstic, etc.), restes de runa, sofàs, mobles de fusta, matalassos i residus de vehicles (fins i tot 5l d’oli usat provinent d’un canvi d’oli), abocats clandestinament a la llera de la riera.

Davant d’aquesta malaurada situació, des de l’Associació de Veïns del Xup, fem una crida al conjunt del veïnat i als seus visitants, a respectar l’entorn fluvial de la riera i a preservar-lo, potenciar-lo i divulgar-lo tal i com es mereix.

El projecte “Xup Riera Viva”, la xarxa d’agents de custòdia de la Riera de Rajadell pel seu pas pel barri del Xup, esta formada per l’Associació de Veïns del Xup, Meandre, Parc de la Sèquia, Esplai 3 Pins, Escola Muntanya del Drac, Institut Manresa Sis, PDC Xup, Mediviu i L’Arada. Així mateix, també es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, en el marc del foment de l’Anella Verda de Manresa.

La riera és de tots, respectem el nostre entorn!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *