El Xup recupera, 40 anys després, els murals del PSUC del Pou de La Catalana

Benvolguts/des,

El projecte Xup Riera Viva, que treballa per la promoció sostenible de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà del Xup, ha recuperat els murals del Pou rodó de la Catalana, situat a la llera de la riera de Rajadell, enfront el barri del Xup.

El passat dissabte 3 de Juny, es va realitzar una Jornada participativa de recuperació dels murals del Pou rodó de la Catalana, a càrrec de veïns i veïnes del Xup, sota la direcció de Txema Rico.

A la llera de la riera de Rajadell enfront del barri del Xup, es troba aquest històric pou que subministrava aigua a l’antiga central elèctrica coneguda com “La Catalana”. L’edifici d’estil modernista de “La Catalana” fou inaugurat l’any 1920 i podem suposar que aquest pou també es va construir en aquesta època.

Avui en dia, en aquest pou encara es poden observar murals reivindicatius realitzats l’any 1977, poc abans de les primeres eleccions democràtiques del juny del 77, per part de membres de la Comissió d’Arts Plàstiques del PSUC del barri i de la ciutat. Un record de la significativa lluita veïnal, obrera i sindical del barri del Xup.

L’activitat va comptar amb la participació de diferents antics membres del PSUC del barri, alguns d’ells autors dels murals originals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *