En marxa un nou curs d’Horta Ecològica al barri del Xup

El passat dijous 17 de març es va iniciar un nou curs en horta ecològica al Xup organitzat per l’Ajuntament de Manresa i l’ERA. Es tracta d’un curs destinat preferentment  als hortolans del Regadiu de Manresa i en concret als arrendataris dels horts municipals del Poal i del Xup. Tanmateix, també resta obert als veïns del Xup que puguin estar-ne interessats.

Aquest curs s’estructura en 5 sessions de formació, en 2 torns: els matins de 10 a 13h i les tardes de 17 a 20h. Totes les sessions es realitzaran a la seu de l’Associació de Veïns del Xup en dijous, en concret el 17 i 31 de març i el 7, 14 i 21 d’abril.

Els continguts d’aquest curs són:

  • Fonaments de la producció ecològica. Les rotacions. La biodiversitat a l’hort. La distribució dels cultius.
  • La fertilitat del sòl. La fertilització i el compostatge. L’erosió del sòl i estratègies per evitar-la.
  • La preparació dels cultius. El planter. El control de les plantes adventícies. Cobertes verdes i acotxat.
  • Principis dels controls sanitaris en producció ecològica.

Nova junta de la Comunitat d’Hortolans del Xup

Per altra banda també cal destacar que el passat dimecres 16 de març es va portar a terme a la seu de l’Associació de Veïns del Xup  una reunió on es va constituir la nova Junta de la Comunitat d’Hortolans del Xup, amb la participació d’una quinzena d’hortolans que conreen parcel·les dels horts municipals del barri.

curs_horta_xup

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *