Taller de desbrossar i introducció a la gestió forestal

Des del mes de març, el barri del Xup acull un taller destinat a donar a conèixer de forma pràctica les tècniques de conservació de la llera del riu seguint criteris de gestió forestal sostenible dels boscos de ribera, alhora que s’ha desbrossat, millorat i posat en valor el tram de la riera de Rajadell més proper al barri.

D’aquesta manera, constitueix una acció de formació pràctica per a la sensibilització i gestió sostenible de l’entorn que permet desenvolupar habilitats en la gestió del medi natural a través de desbrossar i tal.lar arbres i vegetació de ribera.

Aquest curs compta amb la participació d’una desena de veïns del barri (i també de fora), els quals han pogut millorar les seves competències professionals en el camp de la gestió dels recursos naturals.

DSC00085IMG_9366

IMG_9387En el darrer dia del curs, realitzat el passat 1 de juliol, es va realitzar una demostració de creació d’escultures amb serra mecànica. En concret es varen realitzar dues escultures a partir de dos grans troncs de pi, les quals conformem el nom del present projecte: “Xup Riera Viva”.

Es va realitzar també una explicació sobre l’ús de la serra mecànica, tenint molt present les normes de seguretat. Finalment els alumnes del curs varen portar a la pràctica els coneixements adquirits, realitzant una pràctica de tall amb serra mecànica.

IMG_9392IMG_9403

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *